Maak direct een afspraak

Recensies

Mevr. Bruinenberg over haar ervaring met Praktijk Dapper:

‘Mijn zoon van 12 heeft sinds een half jaar wekelijks individuele gesprekken met de orthopedagoog van Praktijk Dapper. Hij voelt zich daar prettig en terwijl zij bijvoorbeeld dieren voeren, een spelletje doen, wandelen of sporten lukt het hem om over zijn gedachten en gevoelens te praten. Dit is heel fijn, want thuis lukt dat vaak niet met ons als ouders, omdat hij dan boos is, ongeduldig en zich niet begrepen voelt. Als het nodig is kan ik situaties waar we thuis niet uitkomen, doormailen, die dezelfde week nog opgepakt worden door de orthopedagoog.

De orthopedagoog is vriendelijk, maar ook duidelijk. Op een neutrale manier kan zij hem uitleggen waarom we doen, zoals we doen. Samen bespreken ze lastige situaties op school en thuis, in de contacten met zijn broertje of kinderen uit zijn klas. Maar ook geeft zij hem concrete tips en oefenen ze samen, zodat hij zich de volgende keer zelfstandig uit een moeilijke situatie kan redden. Ze maakt stappenplannen op papier, wat hem houvast geeft en waardoor zijn boosheid niet meer tot een ‘explosie’ leidt. 

Ook geeft ze uitleg over zijn autisme en verheldert ze waarom mensen hém ook niet altijd begrijpen. Als er problemen zijn met zijn vaste oppas of wij als ouders met hem, kunnen we ook gezamenlijk een gesprek aangaan, wat tot veel meer begrip van beide kanten leidt.

Kortom, Praktijk Dapper betekent voor ons gezin heel erg veel, er is dagelijks meer rust en begrip gekomen!’

Mevr. Hannink over haar ervaring met Praktijk Dapper:

‘Onze zoon met de diagnose ASS krijgt begeleiding bij praktijk Dapper. Het is geen prater en zeker niet met “vreemden”,  daarom is het geweldig hoe Loes gebruik maakt van de unieke locatie. Door met hem naar buiten te gaan en zo aan te sluiten bij zijn interesses en spel, kreeg ze al heel snel goed contact en duidelijk waar hij hulp bij nodig heeft. De uitgebreide terugkoppeling  dezelfde dag per mail, maakt dat je als ouder de begeleiding goed kunt volgen en hier thuis op in kunt spelen. Voor ouders die  toegankelijke, betrokken en deskundige hulp op maat zoeken bij de opvoeding van hun kind, kan ik praktijk Dapper zeker aanraden’.  

Mevr. Baartman over haar ervaring met Praktijk Dapper:

‘Ons zoontje is in begeleiding geweest bij Praktijk Dapper. Door de locatie, waarbij het mogelijk is om op de boerderij allerlei oefeningen te doen, was het voor hem een feest om naar de wekelijkse afspraak te gaan. Dat, samen met de open persoonlijkheid van Carmen, maakte dat wij ons zoontje zag groeien.

Erg prettig was de samenwerking tussen Praktijk Dapper en de school. Wekelijks informeerde de juffrouw de praktijk wat er die week was behandeld en daarop paste Carmen de sessie aan.

De terugkoppeling van de sessies waren uitgebreid en voor ons als ouders een houvast om oefeningen verder thuis door te zetten.

Wij wensen veel ouders de hulp van Praktijk Dapper toe’.

Mevr. Beukeboom van Gastouderbureau Via Viela Lelystad over haar ervaring met Praktijk Dapper:

‘Wij zijn heel enthousiast over jullie interactieve presentatie van ‘Digitale kinderen’ voor onze gastouder en ouders. Alle leeftijdsgroepen kwamen aan de orde met betrekking tot het digitale tijdperk waarin we leven. Juist ook het open stellen voor- en het contact houden met je (opvang) kind kwam aan de orde. Betrokken, up-to-date en laag-drempelig. Een aanrader, ook voor voorlichting aan ouders in combinatie met de school. De hand-out is ook erg handig! Bedankt voor een leuke informatieve avond Carmen en Loes’.

Gastouderbureau Via Viela Almelo-Deventer en Via Viela Wierden over de lezing ‘Digitale kinderen’

‘Loes & Carmen hebben voor ons een succesvolle avond verzorgd over ‘digitale kinderen’. De uitleg was voor een ieder heel duidelijk en goed verwoord. Met name de positieve kanten van internetgebruik bij kinderen werd goed ontvangen.

Goede presentatie van 2 toppers!’

Gastouder van Via Viela over de lezing ‘Digitale kinderen’:

‘Bedankt voor jullie duidelijke presentatie. Ik heb als gastouder van ViaViela veel bijgeleerd over sociale media en kinderen!’

Leerkracht van de Sterrenboog in Beltrum over de lezing ‘Digitale kinderen’:

‘Geweldig om te zien hoe pakkend jullie dit onderwerp brengen. Wij hebben hele positieve reacties van ouders ontvangen!’

Moeder van een meisje van 9 jaar, over haar ervaring met Prakijk Dapper:

‘Onze dochter is een sociaal meisje met veel vriendinnen. Het kwam nogal eens voor dat ze over zich heden liet lopen. Ze wil het graag een ander naar de zin maken. Het was een periode zo ernstig dat wij bang waren dat anderen hier misbruik van zouden maken. Ook de resultaten op school gingen eronder lijden. Via school kwamen we in contact met ‘Praktijk Dapper’. Er volgde al snel een professioneel intake gesprek, eerst alleen met de ouders. Op basis van de verkregen informatie werd een plan van aanpak opgesteld en een afspraak gemaakt voor een eerste sessie. Dit was een kennismakingsbijeenkomst voor onze dochter en de therapeut. Hierbij mochten de ouders aanwezig zijn. De daarop volgende 7 bijeenkomsten waren individueel. Onze dochter kreeg een mooie map, met daarin een aantal opdrachten.
Elke week ontvingen we, via de mail, de bevindingen van de therapeut, met daarin tips, aanwijzingen en punten waar we als ouders op konden letten. Ook teksten om te lezen, achtergrond informatie. Helder en duidelijk! Ook werd er regelmatig teruggekoppeld naar school. Wij vonden het zeer positief dat school erbij betrokken werd. Zo is er duidelijkheid voor iedereen.
Onze dochter en wij als ouders, hebben de training als zeer positief ervaren. De map geeft haar nog steeds steun op momenten dat het even iets minder goed gaat. Ze leest er nog regelmatig in. Ze heeft handvaten gekregen, op maat gemaakt, die voor haar erg goed werken. Ze heeft houvast. Onze dochter vond het erg jammer dat de sessies afgelopen waren, het was leerzaam, maar ook nog eens zeer gezellig!
We zijn altijd gastvrij ontvangen. Praktijk Dapper werkt zeer professioneel. Zeker een aanrader, het heeft onze dochter meer zelfvertrouwen gegeven!’

Het is Dapper als je besluit om begeleiding te zoeken voor iets wat je lastig vindt of waar je meer kennis over wilt opdoen.

Wij willen jou daar graag bij helpen!

Meer over ons

Nieuws

Meer nieuws

Quote

Ouderlijke betrokkenheid gedurende de training van het kind laat positieve effecten zien op de sociale vaardigheden en dit leidt tot betere eindresultaten.