Maak direct een afspraak

Mindfulness voor kinderen en jongeren

De aandachtsfuncties van kinderen en jongeren staan in de huidige maatschappij behoorlijk onder druk. De prestatie- en sociale druk onder de jeugd is de laatste jaren flink toegenomen. De agenda’s van kinderen en jongeren staan vaak bomvol met leuke dingen zoals sport-, muziek- of andere afspraken. Ze ontvangen daarnaast continu een stroom aan informatie via de mobiel, de tablet, computer en televisie. Dit biedt natuurlijk veel mooie mogelijkheden, maar het heeft ook een keerzijde. We hebben daardoor gedurende de dag veel informatie te verwerken, waardoor we een ‘vol hoofd’ en spanning in ons lijf kunnen hebben. Hierdoor kan het moeilijker worden om je aandacht ergens langer bij te houden.

Is mindfulness zweverig of spiritueel? Nee, het gaat er bij mindfulness puur om dat je aandacht hebt voor wat er op dat moment is. Vaak ben je namelijk met je gedachten ergens anders en doe je dingen op de automatische piloot. Wetenschappelijk gezien wordt er veel onderzoek gedaan naar de effectiviteit van mindfulness voor kinderen. Het is inmiddels vrij duidelijk dat mindfulness helpt bij het verminderen van angst en somberheid, verbeteren van de aandacht en concentratie, vergroten van zelfcontrole en zelfregulatie, verbeteren van de slaap en het versterken van het zelfvertrouwen. Mindfulness heeft een positieve invloed op je hele welzijn. Net als slapen, gezond eten en beweging.

Door middel van aandachts-, concentratie-, bewegings- en speloefeningen leren kinderen en jongeren kijken naar zichzelf, hun ademhaling en naar wat ze waarnemen. Ze worden hierdoor meer bewust van gedachten, gevoelens, beelden en geluiden. Dit versterkt hun aandacht en concentratie en hierdoor komen ze emotioneel meer in balans. Doordat een kind vertrouwd raakt met eigen gedachten en gevoelens ontstaat er meer begrip en acceptatie voor zichzelf.

Praktisch:

De training wordt in twee verschillende groepen aangeboden: 1) kinderen van 8 tot 12 jaar of 2) jongeren van 13 tot 18 jaar

De training bestaat uit 8 wekelijkse lessen van 1 uur

De training vindt plaats op de vrijdagmiddagen bij Praktijk Dapper

Omdat wij het belangrijk vinden om voor de start van de training een goed beeld te hebben van uw kind, zullen we u als ouder(s) uitnodigen voor een intakegesprek

Om de kwaliteit te waarborgen, bestaat de groep uit maximaal 6 kinderen

Wilt u meer informatie over de kosten en data, neem dan contact op via info@praktijkdapper.nl

Loes is per 2017 gecertificeerd Nationaal MediaCoach. Het werkgebied van een mediacoach kan uiteenlopen van het coachen van leerlingen bij het ontwikkelen van mediavaardigheden, het opstellen van een mediaprotocol, het organiseren van ouderavonden, coördineren en implementeren van lesmateriaal en het continue informeren van collega’s over mediaontwikkelingen. Daarnaast biedt zij ook coaching op het gebied van ethische, juridische en beleidsmatige aspecten.

Heb je als school, vereniging of bedrijf interesse en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Mail ons voor een geheel vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.

Vragen over de onderwijsbehoeften en/of capaciteiten van jouw kind of leerling? Intelligentieonderzoek kan hier meer duidelijkheid over geven. Neem contact met ons op over de mogelijkheden!

Inmiddels hebben diverse organisaties afgelopen maanden een lezing of workshop gevolgd bij Praktijk Dapper, denk hierbij aan scholen, gastouderbureaus en zorgprofessionals werkzaam bij zorgboerderijen. Thema’s waar veel vraag naar is zijn social mediagebruik, seksualiteit, puberteit en opstandig gedrag. Met name op het gebied van sociale mediagebruik bij kinderen/jongeren ontstaat er een groeiende vraag onder leerkrachten en ouders. De ontwikkelingen op dit gebied volgen elkaar snel op en het belang van up-to-date kennis wordt steeds belangrijker om kinderen en jongeren hierin goed mediawijs te maken.

Heb je ook interesse in een workshop of lezing voor jouw team op dit gebied of misschien een heel ander onderwerp? Stuur ons geheel vrijblijvend een bericht (info@praktijkdapper.nl) zodat we samen kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn!

Bianca Beukeboom (Gastouderbureau Via Viela Lelystad) over de lezing ‘Digitale kinderen”:

‘We zijn heel enthousiast over jullie interactieve presentatie van ‘Digitale kinderen’ voor onze gastouder en ouders. Alle leeftijdsgroepen kwamen aan de orde met betrekking tot het digitale tijdperk waarin we leven. Juist ook het open stellen voor- en het contact houden met je (opvang) kind kwam aan de orde. Betrokken, up-to-date en laag-drempelig. Een aanrader, ook voor voorlichting aan ouders in combinatie met de school. De hand-out is ook erg handig! Bedankt voor een leuke informatieve avond Carmen en Loes’

Dag allen,

Via deze weg willen we iedereen bedanken voor alle leuke kaarten, cadeaus en enthousiaste reacties, maar ook vooral voor jullie aanwezigheid tijdens deze dag.
Wij hebben een prachtige dag gehad, mede dankzij jullie!

 
                      

                     

                     

                        

Op zaterdag 14 juni bent u van harte uitgenodigd om samen met ons te proosten op onze nieuwe praktijk!

U bent welkom op onze opening tussen 16:00 en 18:00 uur aan de Bolscher Landen 27 in Bornerbroek.
Een hapje & drankje staan dan klaar!

Er worden 2 varianten aangeboden, klik hier voor meer informatie!

Onze nieuwe website is gelanceerd! Kom je een foutje tegen? Laat het ons dan even weten.

Nieuws

Meer nieuws