Maak direct een afspraak

Mediawijsheid op school

Loes is sinds gecertificeerd Nationaal MediaCoach. Benieuwd wat zij voor jouw organisatie kan betekenen?
Als orthopedagoog begeleid ik kinderen en hun omgeving bij diverse pedagogische vraagstukken. Mediaopvoeding is hier een belangrijk onderdeel van aangezien de leefwereld van kinderen en jongeren zich voor een groot deel online afspeelt. Mijn belangrijkste drijfveer is dan ook om ouders en andere opvoeders te enthousiasmeren om mediawijsheid te ontwikkelen en updaten.

Wat zijn de taken van een Nationaal MediaCoach?
Een MediaCoach ontwikkelt in samenspraak beleids- en implementatieplannen voor scholen, (zorg)instellingen of andere externe partijen. Zij initieert mediaprojecten, organiseert ouderavonden, themaweken, coördineert en adviseert t.a.v. passend lesmateriaal en participeert op het gebied van media gerelateerde vraagstukken. Daarnaast coacht zij kinderen, jongeren, ouders en (zorg)professionals bij het ontwikkelen van mediavaardigheden.

Wat levert het mij als instelling op om een samenwerking aan te gaan met een Nationaal MediaCoach?
Organisaties die zich verbinden aan een gecertificeerd Nationaal MediaCoach, hebben het recht om
zelf het officiële Nationale Keurmerk Mediawijsheid te voeren!
Dit keurmerk geeft aan dat een organisatie het belang van de ontwikkeling van mediawijsheid bij jeugd, ouders en andere volwassenen onderkent en dit in het beleid heeft opgenomen. Kijk voor meer informatie op: www.nomc.nl

Specifiek aanbod voor scholen
Voor scholen wordt een op maat samengesteld pakket aangeboden bestaande uit:

  • Startgesprek over de implementatie van mediawijsheid in het onderwijs;
  • Realisatie van een beleidsplan Mediawijsheid, afgestemd op de visie, missie en 21st century skills;
  • Lessenreeks mediawijsheid. Een doorlopende leerlijn voorzien van lesmaterialen gebaseerd op een wetenschappelijke onderbouwing én integratie van ouderbetrokkenheid! (BO en VO)
  • Periodieke nieuwsupdates voor onderwijsprofessionals (trending nieuws, evenementen of didactische tools)
  • Nationale Keurmerk Mediawijsheid

Optioneel:

  • Thema-avonden voor ouders en leerkrachten (bijvoorbeeld over: online privacy, cyberpesten, gamen, sexting)
  • Coachen van leerkrachten

Slechts een beperkt aantal scholen speelt op dit moment nog maar in op de huidige media-ontwikkelingen. Het keurmerk Mediawijsheid is dan ook dé manier om je als school anno 2017 te onderscheiden!

Het is Dapper als je besluit om begeleiding te zoeken voor iets wat je lastig vindt of waar je meer kennis over wilt opdoen.

Wij willen jou daar graag bij helpen!

Meer over ons

Nieuws

Meer nieuws

Quote

Uit onderzoek blijkt dat kinderen zich beter kunnen concentreren wanneer leren wordt afgewisseld met ontspannende activiteiten. Daarnaast bevordert het de ontwikkeling van de sociale, cognitieve en motorische vaardigheden.