Maak direct een afspraak

Mindfulness voor kinderen en jongeren

De aandachtsfuncties van kinderen en jongeren staan in de huidige maatschappij behoorlijk onder druk. De prestatie- en sociale druk onder de jeugd is de laatste jaren flink toegenomen. De agenda’s staan vaak bomvol met leuke dingen zoals sport-, muziek- of andere afspraken. Ze ontvangen daarnaast continu een stroom aan informatie via de mobiel, de tablet, computer en televisie. Dit biedt natuurlijk veel mooie mogelijkheden, maar het heeft ook een keerzijde. We hebben daardoor gedurende de dag veel informatie te verwerken, waardoor we een ‘vol hoofd’ en spanning in ons lijf kunnen hebben. Hierdoor kan het moeilijker worden om je aandacht ergens langer bij te houden.

Is mindfulness zweverig of spiritueel? Nee, het gaat er bij mindfulness puur om dat je aandacht hebt voor wat er op dat moment is. Vaak ben je namelijk met je gedachten ergens anders en doe je dingen op de automatische piloot. Wetenschappelijk gezien wordt er veel onderzoek gedaan naar de effectiviteit van mindfulness. Het is inmiddels vrij duidelijk dat mindfulness helpt bij het verminderen van angst en somberheid, verbeteren van de aandacht en concentratie, vergroten van zelfcontrole en zelfregulatie, verbeteren van de slaap en het versterken van het zelfvertrouwen. Mindfulness heeft een positieve invloed op je hele welzijn. Net als slapen, gezond eten en beweging.

Door middel van aandachts-, concentratie-, bewegings- en speloefeningen leren kinderen kijken naar zichzelf, hun ademhaling en naar wat ze waarnemen. Kinderen en jongeren worden hierdoor meer bewust van gedachten, gevoelens, beelden en geluiden. Dit versterkt hun aandacht en concentratie en hierdoor komen ze emotioneel meer in balans. Doordat ze vertrouwd raken met eigen gedachten en gevoelens ontstaat er meer begrip en acceptatie voor zichzelf.

Praktisch:

  • De training is geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar en jongeren van 13 tot 18 jaar
  • De training bestaat uit 8 wekelijkse lessen van 1 uur
  • De training vindt plaats bij Praktijk Dapper op de vrijdagmiddagen
  • Omdat wij het belangrijk vinden om voor de start van de training een goed beeld te hebben van uw kind, zullen we u als ouder(s) uitnodigen voor een intakegesprek
  • Om de kwaliteit van de training te waarborgen, bestaat de groep uit maximaal 6 kinderen of jongeren
  • Wilt u meer informatie over de kosten en data, neem dan contact op via info@praktijkdapper.nl

Het is Dapper als je besluit om begeleiding te zoeken voor iets wat je lastig vindt of waar je meer kennis over wilt opdoen.

Wij willen jou daar graag bij helpen!

Meer over ons

Nieuws

Meer nieuws

Quote

Complimenteren en belonen blijkt een positief effect te hebben op het zelfbeeld van het kind.